Smart Industry. Er wordt veel over geschreven en naar gerefereerd. Maar wat wordt er nu precies mee bedoeld. Het programmabureau geeft de volgende uitleg:

De wereldmarkt wordt steeds groter en actiever, technologische ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. De razendsnelle ontwikkeling van ict, robotica, sensortechnologie en 3D-printen maakt duidelijk dat de vierde industriële revolutie, Smart Industry, een feit is. Die revolutie biedt het Nederlandse bedrijfsleven de kans concurrerend te blijven in de wereldmarkt. Maar haast is geboden. Andere landen en ondernemers staan niet stil.

Smart Industry staat voor het versnellen van digitalisering van productieprocessen. Door het optimaliseren van productie met inzet van ict, wordt produceren efficiënter, goedkoper, kwalitatief hoogwaardiger en meer maatwerk. Slimmere machines en robots communiceren onderling, sporen zelf fouten op en herstellen die fouten.Smart Industry

Deze ontwikkeling versterkt de internationale concurrentiepositie van Nederland. Dit zorgt voor meer werkgelegenheid, verdienvermogen en export.
Nederland heeft alle mogelijkheden in huis om van Smart Industry een succes te maken. We hebben een krachtige industriële basis van grote én mkb-ondernemingen. We hebben een uitstekende ict-infrastructuur, goede logistiek, goed opgeleide medewerkers en samenwerking zit in ons DNA.

Voor een sterkere Nederlandse industrie in de toekomst moeten meer bedrijven haast maken om hun productie en hun mensen aan te passen op de veranderingen van de digitale revolutie.

Niet meedoen aan deze verandering is geen optie. Zonder Smart Industry geen groei en geen nieuwe banen.