Mis de Smart Industry trein niet.

Als Smart Industry ambassadeur wil ik graag met u delen dat Smart Industry niet alleen voor de grote bedrijven is maar zeker ook voor de bedrijven in de Midden en Kleine Industrie.

Doel van het programma Smart Industry is: de concurrentiepositie van de Nederlandse industrie versterken en versnellen door digitalisering van processen.  De Smart Industry actieagenda geeft aan hoe de initiatiefnemers denken dit doel te bereiken. In deze agenda worden o.a. 10 fieldlabs genoemd die men eind dit jaar actief wil hebben.  Zowel de actieagenda als een overzicht van de fieldlabs zijn te vinden op de smart industry site.

In de fieldlabs worden de ideeën over smart industrie verder door ontwikkeld en in de praktijk getoetst. Als geïnteresseerde kunt u zich melden bij een fieldlab. U kunt dan via een nieuwsbrief op de hoogte blijven van de vorderingen en wellicht deelnemen aan het lab.

Heeft u een hulpmiddel nodig om te bepalen welke eerste stappen richting Smart Industry u gaat zetten dan kunt u gebruik maken van de kansenkompas van de KvK. Deze kompas is te downloaden van de kvk-site.

Smart Industry is een enorm breed begrip en misschien nog een beetje ongrijpbaar. Maar waar ik van overtuigd ben is dat u moet aanhaken anders mist u de boot. Met deze uitspraak sla ik de plank eigenlijk al een beetje mis. De ontwikkelingen gaan immers met een sneltrein vaart. Een beter spreekwoord zou hier zijn aanhaken anders mist u de trein. Powering Smart Industry

Graag vertel ik in een volgende column over mijn ervaringen met de fieldlabs waarvan ik hoop dat ze mij leren hoe ik kan robotiseren bij kleine productie aantallen.

Dit is mijn eerste column in het magazine Kijk op Oost Nederland editie september 2015. Smart Industry is een programma waar ik dagelijks mee bezig ben.